1 kiló rebarbara, 25 deka cukor, 1 zacskó van. cukor
A rebarbarát alaposan megmostam, nem hámoztam meg, csak 2 centis darabokra vágtam és egy lábosban rászórtam a cukrot. Kicsit állni hagytam, majd nagyon kis lángon elkezdtem melegíteni.
Megszórtam a van. cukorral és amikor levet engedett, pár percig föztem.
Tejberizs:
Anyukámtól származik az az ötlet, hogy a kész tejberizst összekeverem vanilia pudinggal.
25 deka kerek szemü rizs, 1 liter tej, csipet só, cukor, citromhéj, 1 zacskó van. puding, fél liter tej, pár ek. cukor
A rizst a sóval, citromhéjjal, cukorral ízesített tejben puhára föztem. Az elöírás szerint elkészítettem a pudingot, majd a rizshez kevertem.
A rebarbara kompóttal együtt tálaltam.
Én is nagyon szeretem a rebarbarát :) Jöhet!
VálaszTörlés