Oldalak

2009. május 14., csütörtök

REBARBARA KOMPÓT


1 kiló rebarbara, 25 deka cukor, 1 zacskó van. cukor

A rebarbarát alaposan megmostam, nem hámoztam meg, csak 2 centis darabokra vágtam és egy lábosban rászórtam a cukrot. Kicsit állni hagytam, majd nagyon kis lángon elkezdtem melegíteni.

Megszórtam a van. cukorral és amikor levet engedett, pár percig föztem.

Tejberizs:

Anyukámtól származik az az ötlet, hogy a kész tejberizst összekeverem vanilia pudinggal.

25 deka kerek szemü rizs, 1 liter tej, csipet só, cukor, citromhéj, 1 zacskó van. puding, fél liter tej, pár ek. cukor

A rizst a sóval, citromhéjjal, cukorral ízesített tejben puhára föztem. Az elöírás szerint elkészítettem a pudingot, majd a rizshez kevertem.
A rebarbara kompóttal együtt tálaltam.

1 megjegyzés: