Oldalak
▼
2009. május 14., csütörtök
LINSEN MIT SPÄTZLE.....
... vagyis lencse nokedlivel.
Sváb specialitás, lányom kedvence, megföztem neki tegnap. Bécsi virslivel együtt roppant kiadós étel.
Hozzávalók:
20 deka lencse, éjszakára beáztatva, 1 liter zöldségleves, 1 sárgarépa, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, babérlevél, só, bors, 10 deka bacon
A lencsét a babérlevéllel, sóval, borssal a levesben elkezdtem fözni. Beledobtam a megpucolt, de egyben hagyott hagymát, az 1 gerezd fokhagymát. A sárgarépát megpucoltam, kis darabokra vágtam és amikor a lencse már majdnem puha volt, hozzáadtam. Együtt készre föztem. A megfött egész hagymát és fokhagymát kivettem.
A bacont kockákra vágtam, egy serpenyöben kisütöttem, majd ezt is a lencséhez adtam.
A Spätzléhez 30 deka lisztet 4 tojással, sóval és kevés vízzel hólyagosra kevertem. Forrásban lévö sós vízbe szaggattam és amikor feljöttek a víz tetejére, szürökanállal kiszedtem.
Szuper recept, szuper étel!!!
VálaszTörlésAz örök sváb klasszikus;)
VálaszTörlés