60 deka sárgarépa, 2 ek. vaj, 1 deci sherry, 6 deci zöldségleves, só, bors, 1 deci tejszín, citromlé, 5 deka füstöltsonka vékonyan szeletelve
A répát megpucolni és apróra vágni, a vajban megdinsztelni, a sherryvel leönteni, 1-2 percig párolni. A forró levest hozzáönteni, sózni, borsozni és 20 percig közepes tüzön fözni. A tejszínt beleönteni, majd pürézni. Citromlével ízesíteni. A sonkát vastag csíkokra vágni és ezzel tálalni.
Tipp: sherry helyett narancslével is elkészíthetö.
Tipp: sherry helyett narancslével is elkészíthetö.
Jól hangzik, az ajánlatod! Szeretjük a sárgarépakrémleveseket, már van kettő a blogomon. Ezt is kipróbálom, köszi :)
VálaszTörlés