MANDULÁS,MOGYORÓS CSOKITORTA
20 deka vaj, 20 deka cukor, 20 deka finomra örölt mandula, 20 deka finomra örölt mogyoró, 20 deka keserücsokoládé, 6 tojás, 1 tk. sütöpor, 1 csipet só, a mázhoz 20-30 deka keserücsokoládé
A csokit apróra tördelni és melegvízbe állított edényben felolvasztani. Közben a vajat a cukorral és a tojásokkal, a csipet sóval habosra keverni. Beleönteni a felolvadt csokit, majd a sütöporral összekevert mandulás-mogyorós keveréket beleszórni. Simára keverni. 190 fokon, 45 percig sütni, majd a felolvasztott csokoládével bevonni.alchri: a képen látható torta a fele adagból készült egy 18 centis formában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése