Oldalak
▼
2011. május 6., péntek
ECETES TOJÁS/ SOLEIER
Sajnos nem találtam meg a pontos magyar megfelelöjét a receptnek. Tulajdonképpen olyan mint az ecetes uborka;) csak fött tojással.
Mivel nagyon szeretem a fött tojást csak úgy magában is, ezenkívül imádom az édes-savanyú ízesitéseket is, roppant kedvezönek tünt ez a recept számomra.
Még nem kóstoltam meg, mivel ma készült el és 3 napig kell a hütöben tartani.
Utána tojásonként vagy kevés sóval kell elfogyasztani, vagy kettévágni, a sárgáját kiszedni,szétnyomni, sóval, borssal és pár csepp ecettel összekeverni, majd visszatenni a fehérjébe és mustárral fogyasztani. Nyammmmi!!!
Már alig várom!
Hozávalók 10 tojáshoz,én feleztem mindent és kisebb üvegbe tettem:
10 tojás, 1 hagyma, 1,5 deci fehérborecet, 6 deka só, 4 deka cukor, 8 darab borókabogyó kicsit összetörve, 1 tk. egész fekete bors, 2 babérlevél, 1 1/2 tk. mustármag, kb. 6 szál kapor
A tojásokat a tojásfözömben keményre föztem, hideg vízzel lehütöttem. Közben a hagymát megpucoltam,félbevágtam és egy serpenyöben a vágott felületüket megpiritottam.
7 deci vizet az ecettel, a hagymával és a füszerekkel felforraltam.
Egy kb. másfél literes csatos üvegbe felváltva tettem egy-egy szál kaprot, a megpucolt tojásokat és az egészet leöntöttem a forró páclével.
Lezártam, vártam amíg lehül és a hütöbe tettem.
Hmmmm! Ez nekem új, de érdekel. :)
VálaszTörlésMJ, még én sem próbáltam,de számolom a napokat amikor az elsöt megkóstolhatom;) berlini kocsmákban specialitás a recept szerint.
VálaszTörlésKedves receptíró! szeretném megtudni hogy milyen lett? Fürjtojással szeretném kipróbálni cukor helyett kevesebb mézzel, mivel a fürjtojás alapból kicsit édeskésebb... Szerinted milyen lenne egy kis bécsi roppanós virsli mellé?
TörlésRégóta szerném megkóstolni milyen, most sikerült elkészítenem a recept alapján.
VálaszTörlésBelgiumban akartam venni ott lehet kapni a boltokban, de időhiány miatt lecsúsztam róla, .
Hétvégéig várok akkor elfogyasztom, utána megírom a végeredményt.
Ligetauto,kiváncsi vagyok hogyan ízlik,majd számolj be róla;) pont a napokban gondoltam rá,hogy megint megcsinálom:)
VálaszTörlésKedves receptíró!
VálaszTörlésszeretném megtudni milyen lett? Főtt füsdtölt fürjtojással szeretném kipróbálni...
Kedves Tivadar,isteni finom lett,éppen azon gondolkodom,hogy megint megcsinálom finom,itthoni piaci tojással;)
VálaszTörlés