Mivel levelestésztát használtam, nem igazi rétes, de nagyon ízlett és ezért szeretném a blogomban saját magamnak feljegyezni az arányokat és,hogy hogyan készült;)
Hozzávalók:
1 csomag elöre kinyújtott levelestészta, 30 deka mák, 10 deka cukor, 2 deci tej, 1 kis citrom reszelt héja, 5 deka mazsola, 20 deka reszelt alma, 1 tojássárgája tejjel kikeverve a megkenéshez, porcukor
A mákot megdaráltam / egy ösrégi elektromos kávédarálót használok hozzá/ majd a cukros, meleg tejbe kevertem. Kicsit kavargattam, lehúztam a tüzröl, belekevertem a mazsolát, a reszelt citromhéjat a végén pedig a reszelt, kinyomkodott almát.
Ezzel a masszával megkentem a kiterített levelestésztát, feltekertem és megkentem a tejes tojássárgájával.
200 fokon készre sütöttem. Porcukorral megszórva tálaltam.
alchri; sok recept zsemlemorzsát ír még plusz bele, ebbe egy gramm sem került, így is tökéletes lett.
Finom lehetett!Egyszer én is készítettem már leveles tésztából, de túrósat.
VálaszTörlésNelli,szerintem már én is sütöttem túrósat is pár éve, mivel nálunk nem nagyon kapni réteslapokat, csak a hasonló Filo lapokat a görögnél, de sajnos amióta a görögünk becsukott, nem találok a közelemben,így marad a levelestészta;) Pár hete káposztásat is sütöttem, isteni úgy is;)
VálaszTörlésSzia!Igazad van alchri nem kell bele zsemlemorzsa.Annak idején nagymamám tökös(spárga)-mákos rétest sütött abba se tett.Pedig az nyújtott rétes volt.A mák elég száraz,az alma vagy a tök kellő nedvességet ad, hogy ne legyen nyögvenyelős.Lehet a fiam esküvőjére a nyújtott rétes mellé ezt is megcsinálom:))Köszi az ötletet!!!
VálaszTörlés