Most, hogy gesztenyeszezon van, elövettem a sütökémet. 2 éve vettem az A..iban, 30 Euroért, döbbenten látom, hogy még a neten is több mint a háromszorosát kérik érte.
Egy az egyben megegyezik az A..issal. Hm....
Az biztos, hogy egy fillérrel sem adnék többet érte mint amennyiért vettem.
Kipróbáltam a gesztenye 24 órás áztatását .....hát nem jött be.
A belsö, szörös héja egyikröl sem jött le.
A másik kritizálnivalóm a gesztenyebevágó, ami nemrég Magyarországon is megjelent valamelyik discontban. Nekem már pár éve volt szerencsém kipróbálni, mivel férj Svájcban dolgozott és nagy örömmel megvette....
Hamarosan rájöttem, hogy csak a szép,nagy,dundi gesztenyéknél ér valamit, amennyiben lapos gesztenyével volt dolgom, kettöt kellett egyszerre beletennem, hogy a felsöt bevágja....
Holnap lesz az X. próbálkozás, szép,kövér gesztenyéket kaptam, de most nem fogom 24 órát áztatni, csak talán 1-et, majd egy éles késsel vágom be és nem a csodálatos találmánnyal,/ mivel azt otthon felejtettem:( / utána úgy sütöm ahogyan a sütöke leírásában áll.
A fotókat én készítettem, a gesztenyék akármilyen szépek is, élvezhetetlenek voltak:((((
Azért ha valahol 30 Euro körül találkoztok ezzel a ketyerével, érdemes invesztálni, fantasztikus krumplit lehet benne sütni és ahogyan a képen is látható, grillezni és palacsintát sütni is lehet vele,benne.
Meg az is lehet, hogy Nektek a gesztenye is jól sikerül;)))
Sajnálom,hogy nem sikerült a gesztenye...
VálaszTörlésDe legalább a képek szépek lettek! :))
Igen, az eszközt a nemesített "marónikra" és nem a magoncról kelt fák aprócska termésére méretezték. Írtam a Gastrodamuson egy kis írást a hajdani gesztenyesütők hangulatáról, ha érdekel, lapozz oda :)
VálaszTörlésJó téli sütögetést!