Oldalak

2010. november 11., csütörtök

MÁRTON NAPI LIBACOMB KRUMPLIPÜRÉVEL,NARANCSSZÓSSZAL








Hozzávalók 2 személyre:
fejenként 1 libacomb, a sütéséhez 2 nagy hagyma, 2 alma, kevés fehérbor, só, bors, babérlevél
A narancsszószhoz 2 nagy bió narancs, örölt gyömbér, só, cukor, keményítöliszt


A libacombokat bedörzsöltem sóval, egy jénai tálba tettem, köré pakoltam a cikkekre vágott hagymákat és kicsumázott almákat, alá öntöttem egy kevés fehérbort, 2-3 babérlevelet dobtam mellé és lefedve kb. 2 órát sütöttem, 180 fokon. Utána levettem a fedelét az edénynek és locsolgatva még kb. 1/2 óráig piritottam.

A velesült hagymát és almát nem használtam fel, mert nagyon zsírosak voltak.

A narancsszószhoz az egyik narancs héját lereszeltem, majd a másikkal együtt kifacsartam. Egy kis lábosban felhevítettem a reszelt héjjal együtt, a gyömbérrel és egy csipet sóval, kevés cukorral ízesítettem és a keményítöliszttel besürítettem.

2 megjegyzés: