Húsvét közeledtével beírom egy régebbi kedvenc receptemet,amit már nagyon sokszor készítettem.
Eredetileg kellene hozzá egy marokkói cserépedény, de bármilyen más fedeles edényben is elkészíthetö.
Hozzávalók:
25 dkg aszalt sárgabarack, 5 deka mazsola, 80 dkg bárányhús kockára vágva, 2 hagyma, olivaolaj, 1 tk. koriander, 1/2 tk. fahéj, 1/2 tk. gyömbérpor, 1/4 tk. örölt szegfüszeg, só, bors
A barackokat vízzel befedve, 12 órát állni hagytam.
A kockákra vágott húst a hagymával együtt a felhevített olajon 5 percig sütöttem.
A barackokat a puhítóvízzel, a mazsolával és a füszerekkel együtt hozzáadtam és az egészet annyi vízzel felöntöttem, hogy majdnem ellepje. 45 percig lefedve föztem.
Rizs vagy kuszkusz passzol hozzá.
Ez nagyon klassz recept, én is szeretem a marokkói ízvilágot!
VálaszTörlésNekem is kedvencem;)
VálaszTörlésEz valami csodás!:) Annyira sajnálom, hogy nálunk szinte nem is lehet bárányhúst kapni:(
VálaszTörlésRoza,bizony én is sajnálom,ezért innen visszük magunkkal,lefagyasztva. Itt a török hentesnél veszem,abszolút kifizethetö áron adja és minden része kapható a báránynak;)
VálaszTörlésNézz be hozzám légyszives! :-)
VálaszTörlés