Már amikor a KIFÖZTÜK újságban megjelent,felfigyeltem rá és lementettem. Szilveszterkor nagyszerü alkalom volt rá, hogy el is készítsem;)
Közel sem lett olyan szép mint Moháé, de ízleni nagyon ízlett :) Tartár mártással tálaltam.
Hozzávalók:
20 deka mélyhütött zöldborsó, 20 deka sárgarépa, 35 deka krumpli, 10 deka alma, citromlé, só,bors, 6 ek. majonéz, 3 ek. tejföl, 1-2 kk mustár, 2,5 deci zöldség alaplé, 20 gramm zselatin / 10 lap/, 2-3 fött tojás
A zöldborsót, az apróra vágott répát és a krumplit külön-külön, sós vízben puhára föztem.
Az almát meghámoztam,kis kockákra vágtam,citromlével meglocsoltam.
Mindent összekevertem, füszereztem.
A majonézt a mustárral,tejföllel,sóval,borssal összekevertem, ráöntöttem a salátára. A zselatinlapokat hideg vízbe áztattam. A levest felmelegítettem, feloldottam benne a zselatinlapokat, majd hozzáöntöttem a salátához.
Jól összekevertem és egy folpackkal kibélelt hosszúkás formába öntöttem a felét. Erre sorban ráfektettem a fött tojásokat, majd beborítottam a maradék salátával.
Egy éjszakára a hütöbe tettem, a fogyasztás elött egy órával kiborítottam és petrezselyemmel dekorálva tálaltam.
Franciasaláta zselatinos majonézben- a lányom elmúlt 30 és amikor még ovis korú volt, akkor készítettem ünnepi alkalmakkor az asztalra, csak főtt csirkemell is ment még bele, egy orosz recept alapján. Mindig sikere volt! Szép lett, szívesen belekóstolnék :)
VálaszTörlésZseniális! Ez nekem nagyon új, pedig elég sűrűn eszünk franciasalátát. Listára téve! :)
VálaszTörlésSzerintem nagyon jól néz ki, társulnék Vicuskához egy szeletre! :)
VálaszTörlésNekem is új volt így elkészítve;)
VálaszTörlésLegkozelebb kipróbálom én is hússal.
Elnézést,kulfoldi billentyuzettel írok,egy hétig Spanyolországban vagyok:)
Nagyon szép színes lett nálad is! Örülök, hogy ízlik nektek is! Picit különlegesebb tálalás, de mégsem kell órákig a konyhában állni miatta.
VálaszTörlésMoha, nagyszerü recept,köszönet érte!
VálaszTörlésez nagyon jol nez ki Erika! nekem is a szocialista vendeglatas es gyermekkorom emlekei ugranak be, de ezt nem sertesnek szanom inkabb szivesen gondolok vissza ezekre az idökre es nosztalgiabol en is csinalok neha francia salatat meg aszpikot. köszi az ötletet!
VálaszTörlés:)) a recept Mohától származik,nagyon örültem én is neki:)szeretek én is nosztalgiázni;)
VálaszTörlés