Oldalak
▼
2011. december 24., szombat
2011. december 17., szombat
MENNYEI ANGYALSZÁRNYAK
Már megint nem tudtam ellenálni egy újabb kütyünek:)
"Csészekeksz"-nek nevezik ezeket a formákat,amiket egyszerüen a csészére vagy a pohárra lehet akasztani.
A csomagolásban található receptet sütöttem meg hozzá.
Hozzávalók:
15 deka vaj, 5 deka porcukor, 1 tk. van. cukor, 5 deka tejföl, 1 csipet só, 275 gramm liszt, fél citrom reszelt héja
Mindent összekevertem, majd a tésztát 1 óra hosszat a hütöbe tettem. Utána kb. 3 mm vastagra kinyújtottam, kiszaggattam és 190 fokon 8-10 perc alatt megsütöttem.
2011. december 16., péntek
FLASHMOB AZ 5-ÖS VILLAMOSON:)
Az SWR Vokalensemble hétfön meglepte az 5-ös villamos utasait. Sajnos férjem betegállományban van,így ö kimaradt ebböl az élményböl:(
KANDÍROZOTT NARANCSHÉJ
Hozzávalók:
5 darab bió narancs, 1 liter víz és 275 gramm cukor a sziruphoz, cukor, keserücsoki tortabevonó
A narancsokat megmostam, majd meghámoztam és a héjukat kb. 1 centi széles csíkokra vágtam.
A vizet a cukorral felforraltam, 5 percig forrni hagytam, majd beletettem a csíkokat és kis lángon, 2 és fél óra hosszat föztem. NEM KAVARGATTAM!
A lábosban hagytam lehülni, utána egyenként cukorban megforgattam öket, majd rácsokra téve egy éjszakán át a konyhában szárítottam.
Másnap a felolvasztott csoki tortabevonóba mártottam a csíkokat és szintén rácson száradni hagytam.
2011. december 11., vasárnap
LEVELESTÉSZTÁBAN SÜLT ALMA
Pár hete a stahl.hu oldal megkérdezett,hogy nincs-e kedvem egy karácsonyi receptet az "Ünnepre hangolva" c. rovatukba küldeni.
Semmi akadálya, gondoltam és elküldtem pár bejegyzést a blogomból.
Ezt a sült almát választották és kértek egy név nélküli fotót róla. Nem lett volna probléma, mert megtaláltam a képeim között, csak egy bajom volt vele, nem tetszett...
Rövid töprengés után elhatároztam,hogy megsütöm újra és megpróbálom a mai ízlésemnek megfelelöen lefotózni:)
A recept ITT olvasható a már új képekkel;)
2011. december 4., vasárnap
CSOKIS ESPRESSO TORTA
Hozzávalók egy 18 centis kapcsos tortaformához:
2,5 deci frissen fözött,forró espresso kávé, 10 deka sötét kakaópor, 2 tojás, 1,5 deci napraforgóloaj, 20 deka liszt, 20 deka barna cukor, 5 gramm sütöpor, 5 gramm szódabikarbóna, 5 gramm só
A mázhoz:
1 deci tejszín, 2,5 deka vaj, 1 gramm Fleur de Sel / tengeri só/, 7,5 deka jó minöségü tejcsokoládé, 1,5 deka sötét kakaópor
2 deci espressót a 10 deka kakaó porral összekevertem. A 2 tojást az olajjal majonéz sürüségü krémmé kevertem.
A lisztet a cukorral, sütöporral, szódabikarbónával,sóval összekevertem,majd hozzáöntöttem a kakaós kávét és az olajos tojásokat. Egy fakanállal alaposan összedolgoztam.
Egy 18 centis kapcsos tortaformát vajjal kikentem, kakaóporral megszórtam,beleöntöttem a masszát.
180 fokon,45 percig sütöttem /tüpróba/.
A mázhoz a tejszínt a kakaóporral elkeverve felmelegítettem,majd az apróra tördelt csokoládét hozzáadtam. Addig kevertem amíg el nem olvadt, utána a vaj és a só került bele.
A tortát a sütöböl kivéve 15 percig hülni hagytam, majd a formából kivettem és egy fa tálca nehezékkel egyenesre "préseltem".
A maradék fél deci espressoval meglocsoltam és amikor teljesen lehült, a mázzal leöntöttem.