Ez egy diétásabb változata a hagyományos
ÉGETETT MANDULÁNAK.
Hozzávalók:
20 deka mandula, 5 deka cukor, 1 zacskó van.cukor, 1/2 tk. fahéj, 50 ml víz
Egy serpenyöben a vizet a cukorral, van. cukorral,fahéjjal felforraltam. Beleöntöttem a mandulát és kevergetve föztem addig, amíg a cukor rá nem száradt, kristályossá nem vált. Utána még közepes lángon addig kevertem, amíg a cukor megolvadt.
Sütöpapírral kibélelt tepsire öntöttem és rögtön két villával széthúzkodtam.
Bár ilyen kevés cukorral nem ragadtak annyira össze.
Vigyázni kell, mert sokáig nagyon forró marad!
Hasonlót már ettem. Nagyon finom!
VálaszTörlésMJ, nekem a több cukorral készült jobban ízlik,de hát ez böjtösebb;)azért finom így is.
VálaszTörlésEgy picit kérek szépen!:-)
VálaszTörlésNellikém,ez most már mind elfogyott, de legközelebb gondolok Rád;)
VálaszTörlés