Oldalak
▼
2010. október 14., csütörtök
CSIRKEMÁJPÁSTÉTOM
Régebben vettem 4 darab mini pástétom formát, belül teflon, kívül fényes agyag, hogy jobban látható legyen a mérete, egy parafa dugót tettem mellé a képeken.
A pástétom hozzávalói voltak:
45 deka csirkemáj, 1 nagy hagyma, 4 deka liszt, 1 tojás, 50 ml konyak, 125 ml tejszín, só, bors, kakukkfü, babérlevél, kb. 10 deka bacon
A mini formákat / 2 darab/ kibéleltem bacon szeletekkel.
A májat a hagymával, tojással, 3 szelet baconnal, a liszttel, konyakkal, tejszínnel és a füszerekkel egy robotgépben pépesítettem. Eléggé folyékony masszát kaptam, de ez nem okozott problémát.
Beleöntöttem a baconnal kibélelt formákba, betakartam a kilógó bacon szeletekkel, a tetejére tettem 2-3 babérlvelet, lefedtem az edényke fedelével és egy tüzálló tepsibe állítottam öket. Annyi forró vizet öntöttem köréjük, hogy félig ellepje öket.
200 fokon kb. 1 órát sütöttem.
Utána a formában hagyva, 12 órát hütöttem, majd kiborítottam és szeletelve tálaltam.
Megjegyzés: még egy 3. formába is jutott volna, de mivel elfogyott a bacon amivel ki kellett volna bélelnem, úgy ahogyan volt ez a folyékony májas massza, egy serpenyöben megsütöttem, belekevertem kb. 5 deka vajat és egy folpakkal kibélelt kis tálba öntöttem. A hütöben szintén 12 óráig állni hagytam. Másnap kiborítva tálaltam. Finom májkrém lett belöle.
Nagyon guszta lett ebben a bacon ruhában! :) Rajongok az efféle házi májpástétomokért! :))
VálaszTörlésFelhölány, most már én is;))
VálaszTörlésEz gyönyörű!
VálaszTörlésBiztosan nagyon finom is. :-)
Nálunk csak én eszem meg a májat... :-(
Anitám, szerencsére nálunk férj is szereti, csak az a baj, hogy nem tudok elég kevés mennyiséget csinálni semmiböl....meg kell szokni, hogy csak ketten vagyunk;) De azért remélem el fog fogyni, mert nagyon finom.....
VálaszTörlésErika, ez nagyon fincsi lehet!
VálaszTörlésVan számodra valami nálam! :))