2-3 személyre:
2 lap zselatin, 2 deci tejszín, fél deci tojáslikör, 4 deka cukor, 5 deka áfonya és 1 zacskó vaniliáscukor
A zselatint hideg vízbe tettem. A tejszínt a cukorral, van. cukorral felforraltam, beletettem az áfonyákat és 5 percig tovább föztem.
A kinyomkodott zselatint és a tojáslikört a végén öntöttem bele, még utána 2-3 percig lassú tüzön kevergettem.
Hideg vízzel kiöblintett tálkákba öntöttem, ebböl az adagból 3 porció jött ki.
Pár órát hütöttem, majd kiborítva tálaltam.
Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm;) Nagyon finom is volt:)
VálaszTörlésA panna cotta is csábító, de én legszívesebben az áfonyaszemeket kapkodnám ki mellőle.:) Hol lehet ilyenkor ilyen szép szemű áfonyát szerezni?
VálaszTörlésVégre egy panna cotta recept ami nincs tejjel hígítva...:)
VálaszTörlésMs. Poppy, nálunk / Stuttgart/a Pennyben vettem;)Finom édes is volt!
VálaszTörlésPiszke,ennek megfelelöen jó kalóriadús is;))
VálaszTörlésÁfonya és panna cotta a legjobb párosítás :)
VálaszTörlésEz mennyei lehet! :)
VálaszTörlés