Oldalak
▼
2009. március 21., szombat
KÍNAI ÉDES SAVANYÚ SERTÉS
KÍNAI ÉDES SAVANYÚ SERTÉS
50 deka szüzpecsenye, 5 deka bambuszrügy vékony csíkokra vágva, 1 vékony szál póré, 1 deka gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 20 deka vékony karikára vágott répa, 10 ek. rizsbor vagy sherry, 2 ek. cukor, 1 ek. rizs vagy almaecet, 1-2 ek. keményítöliszt, olaj, 4 ek. sürített paradicsom, szójaszósz, 1 ek. cukor
A húst 3 x 3 centis darabokra vágtam, 2-3 ek. szójaszósszal és 1 ek. cukorral összekevertem, állni hagytam.
A sherryt a 2 ek. cukorral, 1 csipet sóval, az ecettel és a kevés vízben feloldott keményítöliszttel egy kis csavaros üvegben összeráztam.
A pórét vékony karikákra , a gyömbért és a fokhagymát nagyon apróra vágtam.
A wokot felmelegítettem és egy kevés olajon elöször a húst minden oldalán pirosra sütöttem. Rádobtam a pórét, a répát,a gyömbért és a fokhagymát és az egészet addig sütöttem amíg a hús át nem sült.
Utána beleöntöttem a bambuszt és hozzáadtam a paradicsompürét. Kicsit sütöttem, majd ráöntöttem a sherrys-keményítölisztes keveréket, röviden felforraltam.
Ha túl sürü lenne, kis vízzel higíthatjuk.
Ha szükséges, még cukorral, ecettel ízesíthetjük.
Imádom!!!! Szólhattál volna, hogy ezt csinálsz, akkor elugrottam volna :)))))
VálaszTörlésNagyon szeretjük mi is a kínait. Már egy adag hús (csirke) be van készítve a hűtőbe, kifejezetten azzal a céllal, hogy valami hasonló, nálunk édes-csípős finomság legyen belőle...
VálaszTörlésMian, legközelebb szólok;)
VálaszTörlésNapmátka, így most készítettem elöször, sokkal egyszerübb mint az eddigi receptjeim.Azért az ananász hiányzott belöle, érdekes módon ebbe nem írta. Jó étvágyat hozzá Nektek is;)