POLENTA SARKOK
2,5 deci zöldségleves, 2,5 deci tej, 12,5 deka kukoricadara, csipet só, 2 ek. vaj, 4 ek. frissen reszelt parmezán, 2 ek. olivaolaj
A levest a tejjel felforralni, majd a darát beleszórni és egy habverövel a kikapcsolt tüzhely felett 5 percig kevergetni.
A vajat és a parmezánt hozzáadni, öszekeverni. Egy kb. 24 x 13 centis formát folpack-al kibélelni úgy, hogy böven kilógjon a formából és a masszát belesimítani.
Legalább 1 órát hülni hagyni, utána kivenni, majd 4 részre vágni és azokat átlósan keresztbe vágni, úgy, hogy háromszögek legyenek.
Az olajat egy grill serpenyöben felhevíteni és a polenta háromszögeket mindkét oldalukon 2-2 percig piritani.
Milyen jó ötlet! Köszönöm!
VálaszTörlésNincs mit;)
VálaszTörlésFinom és egyszerü!
Receptjeid között böngészve találtam meg ezt a grillezett polentát, aminek nagyon örülök! Múltkor egy étteremben (Egerszalókon) ez volt a köret, és férjemnek nagyon ízlett, de eddig még nem készítettem semmit kukoricadarából... Pont ezt kerestem! KÖSZI!!
VálaszTörlésNagyon szívesen,örülök,hogy megtaláltad;)
VálaszTörlés