SÜLT FETA/ TIM MÄLZER:
2 db fetasajt /2 x 125 gramm /, 6 db aszalt füge, 2 bio citrom, 6 ek. olivaolaj, só, bors, csipet cukor, 2 ág menta, frissen örölt feketebors, 2-3 ek. zsemlemorzsa
A fetát feldarabolni és egy tüzálló tálba tenni. Az aszalt fügét csíkokra vágni. A citromokat jól megmosni és karikára vágni.
Az olivaolajat felhevíteni és a citromokat kicsit dinsztelni benne.
A fügét hozzáadni, röviden forralni, majd sóval, borssal, cukorral füszerezni.
A mentaleveleket apróra vágni és belekeverni.
A fetát ezzel a marinádéval leönteni és ameddig csak lehet, marinálni.
Utána borsozni, a zsemlemorzsát rászórni és a sütöben, 200 fokon, alulról a második sínen, 5-10 percig aranybarnára sütni.
Az olivaolajat felhevíteni és a citromokat kicsit dinsztelni benne.
A fügét hozzáadni, röviden forralni, majd sóval, borssal, cukorral füszerezni.
A mentaleveleket apróra vágni és belekeverni.
A fetát ezzel a marinádéval leönteni és ameddig csak lehet, marinálni.
Utána borsozni, a zsemlemorzsát rászórni és a sütöben, 200 fokon, alulról a második sínen, 5-10 percig aranybarnára sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése