Tarka mousse au chocolat
A fehér és a sötét csokit külön-külön egy edényben amit forró vízbe állítottam, felolvasztottam. 2 deci tejszínt vertem fel elöször, azt összekevertem a sötét színü csokival, majd felvertem a másik 2 deci tejszínt is és azt a fehér csokival kevertem össze.
Egy üvegtálba elöször a sötét csokikrémet öntöttem, majd rásimítottam a fehéret. Pár órára a hütöbe tettem. Tálalás elött egy fakanál nyelével kicsit összekevertem.
Egy nagy fehér tányérra egy kávéskanalat fektettem, körbeszórtam cukrozatlan kakaóporral, óvatosan levettem a kanalat. Fagylaltoskanállal 2 gombócot tettem mellé a csokikrémböl.
A szeletekre vágott fügével és mentalevéllel dekorálva tálaltam.
Erdei gyümölcskeverékes szósszal is kitünö. A fagyasztott gyümölcsöt egy lábosban egy kis cukorral felolvasztom, majd kevés vízzel összekeverek 1 kk. keményítölisztet és ezzel sürítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése