Minden nap elhangzik az ebéd után,hogy "mi van nassnak?" Mivel kettesben élünk, a nagy torták,sütik sosem fogytak el, a 26-os formát lecseréltem elöször 18-asra, de nemrég találtam 16 centiset is, amit gyerekeknek árulnak:)
Nagyon cuki kapcsos forma, rendesen müködöképes,még kuglóf is süthetö benne.
Ebben sütöttem egy finom csokitortát. RECEPT INNEN
Hozzávalók a 24 centis formához:
20 deka 70%-os kakaótartalmú csokoládé, 7 deka vaj, 4 tojás, 7 deka cukor, 5 deka liszt, csipet só
A csokit a vajjal egy kis edényben forró vízbe állítva felolvasztottam. A cukrot a tojásokkal, a csipet sóval habosra kevertem, majd összekevertem a csokival, rászitáltam a lisztet.
Egy kivajazott,lisztezett kerek, csatos formába öntöttem és a 220 fokos sütöben 10 percig sütöttem.
Fele adagból készült a fotón látható adag, a nagyot is 10 percig kell sütni,mert belül krémesnek kell maradnia.
Fantasztikusan néz ki! Nekem ez kell! Bocsi, de lenyúlom a receptet! :)))
VálaszTörlésBarbie, nyúljad nyugodtan, én is loptam;) tényleg finom és pillanatok alatt elkészül;)
VálaszTörlésHány perc megenni? :)))
VálaszTörlésKlassz recept, remek csoki torta variációid vannak! :)
VálaszTörlésKöszönöm Gabriella;)
VálaszTörlés