Oldalak

2011. október 12., szerda

HOKKAIDO OMLETT





VÉGRE!!!

"Itt van az ősz, itt van újra,
s szép, mint mindig, énnekem.Tudja isten, hogy mi okból
szeretem? De szeretem." /Petöfi/

Összel mindenütt kapható nálunk Hokkaido tök, imádom mert nem macerás,nem kell meghámozni és nagyon sokoldalú.

Most ez az omlett készült belöle.

Hozzávalók 1 személyre:

20 deka Hokkaido tök, 1 hagyma, 2 ek. vaj, só,bors, 2 tojás, 2 ek. petrezselyem, parmezán

A tököt megmostam, félbevágtam,kimagoztam. Cikkekre vágtam, a hagymát szintén.
Egy serpenyöben a vajat felolvasztottam, beletettem a hagymát és a tököt,kicsit dinszteltem,sóztam,borsoztam és 3 ek. vizet öntöttem rá,majd lefedve 10-15 percig pároltam.

Közben a tojásokat felvertem, sóztam,borsoztam és összekevertem a petrezselyemmel.

10-15 perc után a fedöt levettem, ráöntöttem a tojásokat, majd újra lefedve még kb. 6-8 percig, közepes lángon sütöttem.

A sajtforgácsokkal megszórva tálaltam.





4 megjegyzés:

  1. Gyönyörü kép, szuper ötlet!! Mivel én is imádom a Hokkaido tököt, ez lesz ma este a vacsim!! Köszönöm szépen Neked! Petöfi verse pedig a legszebb, amit az öszröl valaha írtak szerintem! Krisz! :-)

    VálaszTörlés
  2. Krisz,jó étvágyat hozzá, nagyon finom és pofon egyszerü,gyorsan készen is van. A verset nekem írta Petöfi;) öszimádó vagyok:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon mutatós, bizonyára ízletes is.
    Nem is láttam még efféle tököt. Így én kénytelen leszek beérni ízletes rizikével. Legalább az is ilyen szép sárga. :))

    VálaszTörlés
  4. :)) jópofa neve van,még sosem hallottam ízletes rizikéröl:)
    Ez a tök ha jól tudom Japánból származik.

    VálaszTörlés