Oldalak
▼
2011. szeptember 4., vasárnap
FOGASFILÉ FEHÉRBOROS ZÖLDSÉGEN
Ez a finom ebéd még a nyaralásunk alatt készült.
Hozzávalók 2 személyre:
fogasfilé / kb. 30-40 deka/, só, bors, citromlé, 1 hagyma, 1 vastagabb sárgarépa, 1 szál póréhagyma, 1/8 liter fehérbor, 1 ek. vaj, kb. 1 deci tejszín, mustár
A hagymát kockára vágtam,a répát és a pórét vékony csíkokra. A vajon egy olyan serpenyöben amit a sütöbe is lehet tenni, elöször a hagymát üvegesre pároltam,majd hozzáadtam a répát és a pórét, kicsit együtt sütöttem,utána beleöntöttem a bort. Fedö nélkül félig készre pároltam.
Rátettem a citromlével,sóval,borssal füszerezett filéket, lefedtem és készre pároltam.
Beleöntöttem a tejszínt, ízlés szerint mustárral ízesítettem a szószt.
A sütöt közben 220 fokra felmelegítettem és a serpenyöt fedö nélkül pár percre beletoltam,kicsit piritottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése