Oldalak
▼
2011. április 3., vasárnap
MINI ALMATORTA
Azért mini, mert a 18 centis kapcsos tortaformámban sütöttem. Még így is marad annyi,hogy a szomszédasszonyomnak adhatok egy szeletet;)
A gyúrt tésztához:
25 deka liszt, 15 deka hideg vaj!, 1 tojás, 7 deka cukor, 1 csipet só, 1 ek. rum
A töltelékhez:
4 alma, fahéj, cukor, mazsola, pisztácia/ mandula helyett/
A lisztet összekevertem a hideg vajjal és a többi hozzávalóval. Gyorsan összegyúrtam, majd folpack fóliába csomagolva, 1 óra hosszat a hütöbe tettem.
A töltelékhez meghámoztam 4 almát, apró kockákra vágtam, mazsolával / ízlés szerinti mennyiség/, pici cukorral és fahéjjal összekevertem.
Egy serpenyöben, kevés vízzel félpuhára pároltam. Megszórtam a pisztáciával.
A tésztát kinyújtottam, elfeleztem. 2 akkora kört szabtam ki mint a formám alja.
A 18 centis formám alját sütöpapírral kibéleltem, beletettem az egyik kört. Maradék tésztából csíkokat vágtam és egy 2 centis peremet nyomkodtam még a formába. Megszórtam egy kevés zsemlemorzsával.
Beleöntöttem a lehült almát, betakartam a másik körrel, a maradék tésztából kis szíveket szúrtam ki és ezekkel dekoráltam a süti tetejét.
220 fokon a középsö sínen 30-40 percig sütöttem.
Amikor teljesen lehült, nyitottam ki a formát és vágtam meg.
Jujj, Alchri, ez annyira szép lett! :)
VálaszTörlésCsodálatosan szép és gusztusos.
VálaszTörlésKöszönöm Szemi és Mrita;)
VálaszTörlésAnnyira finomra is sikeredett,hogy a szomszédasszonyomnak nem jutott:(
Ezt most nagyon megkívántam! Nagyon szép!
VálaszTörlésMegcsináltam (dióval, több alapanyaggal (26 cm-es formában)), nagyon finom lett. Köszi a receptet.
VálaszTörlésSzívesen;)
VálaszTörlés