Oldalak

2011. március 11., péntek

BABGULYÁS LÓBABBÓL





Nagyon szeretjük a lóbabot, eddig csak levest föztem belöle, de babsalátát is készítek hamarosan.

Hozzávalók a leveshez:

20 deka lóbab, 30 deka marhahús, 10 deka füstölthús, 10 deka debreceni kolbász, 1 szál peterzselyemgyökér, 1 szál sárgarépa, kb. 10 deka zeller,1 hagyma, só, bors, pirospaprika, babérlevél, 1 deci vörösbor

A babot elözö este beáztattam. A hagymát kockára vágtam, kevés olajon megdinszteltem, majd rádobtam a szintén kockára vágott húst. Kicsit piritottam, megszórtam pirospaprikával. Jól átforgattam és leöntöttem a vörösborral. Sóztam,borsoztam, beletettem a babérlevelet és lefedve 30-40 percig föztem.
Közben megpucoltam és felaprítottam a zöldségeket. A babról leöntöttem az áztató vizet.

40 perc után beleöntöttem a babot, a füstölt húst, felöntöttem annyi vízzel,hogy böségesen ellepje. Lefedve tovább föztem.

Amikor a bab és a hús már majdnem megpuhult, beleraktam a zöldségeket, a kolbászt és készre föztem. Még ízlés szerint sóztam,borsoztam.

3 megjegyzés:

  1. Finom!Nálunk is ez lesz a hétvégén egyik nap!:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a lóbabot. Abból is a tarkát. Nekem valahogy levesekbe is, főzelékbe is, vagy akár chilis babnak legjobb a tarka. Az ízeken felül, kell a szememnek a színe.

    VálaszTörlés
  3. Nelli,Mj,szerintem mi is már csak ezt fogjuk ezentúl enni;)

    VálaszTörlés