Oldalak
▼
2011. március 11., péntek
BABGULYÁS LÓBABBÓL
Nagyon szeretjük a lóbabot, eddig csak levest föztem belöle, de babsalátát is készítek hamarosan.
Hozzávalók a leveshez:
20 deka lóbab, 30 deka marhahús, 10 deka füstölthús, 10 deka debreceni kolbász, 1 szál peterzselyemgyökér, 1 szál sárgarépa, kb. 10 deka zeller,1 hagyma, só, bors, pirospaprika, babérlevél, 1 deci vörösbor
A babot elözö este beáztattam. A hagymát kockára vágtam, kevés olajon megdinszteltem, majd rádobtam a szintén kockára vágott húst. Kicsit piritottam, megszórtam pirospaprikával. Jól átforgattam és leöntöttem a vörösborral. Sóztam,borsoztam, beletettem a babérlevelet és lefedve 30-40 percig föztem.
Közben megpucoltam és felaprítottam a zöldségeket. A babról leöntöttem az áztató vizet.
40 perc után beleöntöttem a babot, a füstölt húst, felöntöttem annyi vízzel,hogy böségesen ellepje. Lefedve tovább föztem.
Amikor a bab és a hús már majdnem megpuhult, beleraktam a zöldségeket, a kolbászt és készre föztem. Még ízlés szerint sóztam,borsoztam.
Finom!Nálunk is ez lesz a hétvégén egyik nap!:-)
VálaszTörlésNagyon szeretem a lóbabot. Abból is a tarkát. Nekem valahogy levesekbe is, főzelékbe is, vagy akár chilis babnak legjobb a tarka. Az ízeken felül, kell a szememnek a színe.
VálaszTörlésNelli,Mj,szerintem mi is már csak ezt fogjuk ezentúl enni;)
VálaszTörlés