Oldalak
▼
2011. február 19., szombat
AJÁNDÉKBA SZÁNT DAGASZTÁS NÉLKÜLI KENYÉR
Innen vettem a receptet és a sütési módját.
Kevesebb vizet használtam, a másfél bögre helyett csak egyet.
Hozzávalók:
40 deka liszt,/ Typ 405/, 1/4 teáskanál szárított élesztö, 1 és fél tk. só, kb. 220 ml langyos víz
Egy nagy tálban összekevertem elöször a lisztet az élesztövel és a sóval,majd hozzáöntöttem a vizet kézzel lazán összegyúrtam. Konyharuhával letakartam és 18 óra hosszat / elözö nap este kevertem be/ a konyhámban állni hagytam.
Másnap a sütöt felforrósítottam 250 fokra, a jénait amiben sütöttem beletettem pár percre,hogy meleg legyen.
A masszát lisztezett deszkára borítottam, majd boríték szerüen behajtogattam. Elöször felülröl, majd alulról végül jobbról és balról. Ezzel a hajtogatott oldalával lefelé tettem a felmelegített jénaiba, rátettem a tetejét és 5 percig 250 fokon, majd 20 percig 230 fokon, a végén fedö nélkül 20 percig sütöttem.
Még forrón megspricceltem vízzel amikor kivettem.
De finom lehetett!:-)
VálaszTörlésa dagasztás nélküli recept nagyon jó! Ugyanezen az alapon készítettem már zsemlét s mostanában többször bagettet is..... szép lett a kenyered..... nemrég fedeztem fel, hogy sütőzacskóban is nagyon jól lehet sütni
VálaszTörlésNagyon klassz lett a kenyered:-)))
VálaszTörlésKöszönöm a dícséreteket:)
VálaszTörlésNelly,nagyon finom fajta kenyér ez!
Beastie,köszönöm az ötletet a zacskóval;)
Geszetenye, Te inspiráltál vele amikor megsütötted, köszönet az ötletért!