Oldalak
▼
2011. január 31., hétfő
MÁKOS MÁGLYARAKÁS
Olyan jó ötleteket adtatok a mákos gubához,hogy én is kedvet kaptam egy kombinációra.
Alapja a máglyarakás volt, de ismét mazsolás kaláccsal, fahéjas cukor helyett mákkal szórtam meg a két réteg között. Sárgabarack lekvárral mennyei volt.
Hozzávalók:
8 szelet kalács, 4 tojás, 1/2 liter tej, vaniliáscukor, 1 alma, mák, cukor,1 csipet só, durvára tört mandula
A tejet az egész tojásokkal, a csipet sóval, ízlés szerinti cukorral, van. cukorral összekevertem. A kalácsokat a kenyérpiritóban megpiritottam, szeletenként megforgattam a tojásos tejben, 4 szeletet egy vajjal kikent kis tepsibe tettem.
Rászórtam az apróra vágott almát, megszórtam a mákkal, a mandulával, majd erre jött a második adag piritott kalács. A maradék tejet ráöntöttem és a sütöben 200 fokon kb. 20 percig sütöttem.
Most pedig Te adtál jó ötletet Nekem!:-)
VálaszTörlésNagyon jól hangzik,igazán ütős
VálaszTörlésNelli,Belly, érdemes kipróbálni:)
VálaszTörlésEz milyen jól néz ki, nagyon finom lehet!
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzám, vár rád ott egy baráti ölelés, remélem,hogy elfogadod. :)
"Baráti ölelésem! MJ"
VálaszTörlésSzemi, köszönöm, elfogadtam;)
VálaszTörlésMJ, köszönöm;)