Oldalak
▼
2010. október 21., csütörtök
MARHAHÚS EGYTÁL
Nagyon finom öszi, téli leves.
Hozzávalók:
50 deka marhahús kockára vágva, 1 nagy hagyma, 2-3 szál sárgarépa, 15-20 deka fehér káposzta, 10 deka bacon kockára vágva, 3 szem krumpli, 1 liter zöldség alaplé, kevés fehérbor, olaj, só,5-6 szem egész bors, kakukkfü, 1-2 babérlevél, köménymag, petrezselyem
Az olajon a bacont kisütöttem, majd rádobtam a hagymát. Üvegesre dinszteltem. Hozzáadtam a húst, kicsit piritottam, utána kb. 1 deci fehérborral leöntöttem. Sóztam, beletettem az egész borsot, a babérlevelet és lassú tüzön pároltam.
Közben megpucoltam a répát, káposztát és a krumplit, a répát karikára, a krumplit a káposztával együtt kockákra vágtam.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadtam a zöldségeket, felöntöttem a zöldség alaplével, beletettem a többi füszert és félig lefedve készre föztem.
Petrezselyemmel megszórva tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése