Oldalak

2010. szeptember 11., szombat

LANGYOS FÜGESALÁTA


Fügét fügével;)

Sültekhez kitünö saláta.

Hozzávalók:

6 darab füge, 2 deci vörösbor, 4 ek. balzsamecet, 1 ek. méz, 1 tk. citromlé, 1 tk. mustár, 4 ek. olaj


A fügéket megmostam és egy villával több helyen beszúrkáltam. Egy kis lábosban a bort az ecettel, mézzel és a citromlével felforraltam, beletettem a fügéket, mégegyszer felforraltam, majd lehúztam a tüzröl. Lefedve 10 percig állni hagytam.

Utána a fügéket negyedeltem, egy tányérba tettem, a bor felét, amiben föztem a mustárral és olajjal ízesítettem és ezzel meglocsolva tálaltam.

3 megjegyzés:

  1. Hát a füge nálam évszámra nincs repertoáron, úgyhogy csak a nyálam csorgatom...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól hangzik a recept, azt esetleg nem tudod, hogy pesten hol lehet normál áron fügét találni? Hetek óta kergetem. :)

    VálaszTörlés
  3. Koalac, sajnos nem tudom, nem Pesten élek:(

    VálaszTörlés