Oldalak
▼
2010. május 24., hétfő
PADLIZSÁN "PÖRKÖLT"
Újra itthon vagyunk, az itthon most Magyarországot jelenti;)
Az otthon az pedig Stuttgart. Innen nézve ott-hon.
Csodálatos a magyar nyelv. Itt vagy otthon, lényeg az,hogy az ember mindenütt jól érezze magát.
Egy hete érkeztem meg, ablakcsere végett, kifogtam az ítéletidöt. Le is kellett állítani a munkálatokat.
De már túl vagyunk mindenen és kezdödhet a szabdság.
Gyönyörü padlizsánt kaptam a zöldségesnél, ma padlizsán pörköltet föztem belöle.
Hozzávalók:
2 személyre:
kb. 30 deka sertéshús, 1 hagyma, 2 darab zöldpaprika, 30 deka paradicsom, 1 közepes padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, 1-2 deci fehérbor, só, bors, római kömény, olaj
A sütöt 160 fokra felmelegítettem.
A paradicsomokat leforráztam és lehúztam a héjukat.
A húst a padlizsánt a paradicsomokat és a hagymát kis kockákra vágtam. Az olajon egy nagy fazékban amit a sütöbe is belehet tenni, megdinszteltem a hagymát, rádobtam a húst, együtt sütöttem pár percig. Erre jött a kockákra vágott zölpaprika, padlizsán és a szeletelt fokhagyma.
Addig sütöttem, amíg kicsit össze nem esett a zöldség.
Beletettem a paradicsomot, majd ráöntöttem a bort, füszereztem és alufóliával lefedve a sütöbe tettem a lábost.
2 óra hosszat sütöttem.
Bármilyen köret passzol hozzá. Mi magában ettük.
Ez nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésNekem az a panoráma ismerős valahonnan :-)
VálaszTörlésFüred?
Szemi, az bizony:) Imádom a padlizsánt minden változatban!
VálaszTörlésJókaja, majdnem;) Almádi.
VálaszTörlésHú nagyon régóta készülök ilyesmi padlizsános receptre! Remélem hamarosan sort keríthetek rá :) Köszi a receptet!
VálaszTörlésPüf neki! Itt haboztam, de tavaly Arács felől Füredre lesétálva látszott egy hasonlóan kiemelkedő sárga épület, így azt választottam.
VálaszTörlésPedig keneseiként meg kellett volna ismerjem Almádit :-)
Livi, próbáld ki, nagyon finom és nincs vele sok gond, magától elkészül a sütöben;)
VálaszTörlésJókaja,ezek szerint a szomszédban vagy?:))
VálaszTörlésSzia! Nagyon szép a blogod! Melyik cimke alatt találom a lazacot??
VálaszTörlés