Ezzel zártuk a húsvétvasárnapi menüt.
Hozzávalók 4 személyre:
50 deka eper, 5 lap zselatin, / pirosat vettem/, 15 deka cukor, 1 ek. pisztácia, 1 tk. citromlé, 2,5 deci tejszín, citromfü a dekoráláshoz
Az epret pár szem kivételével a citromlével és a cukorral a botmixerrel püréztem.
A zselatinlapokat vízbe áztattam.
A pürézett eperböl pár evökanálnyit egy kis lábosban megmelegítettem és feloldottam benne a kinyomkodott zselatint.
Utána visszaöntöttem a többi eperkrémhez, amikor kicsit lehült, belekevertem a felvert tejszínt.
Poharakba töltöttem és egy éjszakán át a hütöben hütöttem.
Másnap a tört pisztáciával, eperrel és a citromfüvel dekorálva tálaltam.
Na, ez egy tökletes befejezése lehetett egy ebédnek!
VálaszTörlésNagyon szeretem ezeket a könnyű,gyümölcsös édességeket.
Szemi, pont elég volt tényleg;) Bio epret kaptam, manapság nem mindegy mit vesz az ember:(
VálaszTörlésIsteni lehet, kipróbálom! :) Köszi a receptet!
VálaszTörlésLivi szivesen! Próbáld ki nyugodtan és a snidlingkrémlevest is;) Nem fogsz csalódni;)
VálaszTörlés