Hozzávalók:
8 deka cukor, 2 tojás, 8 deka liszt, 2 ek. kakaópor, 5 deka keserücsokoládé, 5 deka vaj, 1 csipet sób
A tetejére: 15 deka keserücsokoládé, 2 deci tejszín
A cukrot a tojásokkal, sóval habosra kevertem, a csokit a vajjal forró vízbe állított lábosban felolvasztottam, majd a masszát hozzákevertem a tojásos krémhez. Beleszitáltam a kakaós lisztet, majd egy sütöpapírral kibélelt kerek formában megsütöttem. 180 fok, kb. 20 perc, tüpróba.
Közben a csokoládét felolvasztottam, a tejszínt félkeményre felvertem, majd alaposan összekevertem a kettöt egymással. Ezzel a krémmel borítottam be a piskótát. Pár óráig hülni hagytam, majd kis kerek formákat szúrtam ki belöle.
Nagyon guszta lett!
VálaszTörlés