Oldalak
▼
2009. június 9., kedd
LEBBENCSLEVES VIRSLIVEL
ITT olvastam ezt a receptet, csak 2 pár virslivel egészítettem ki.
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma, 2-3 db burgonya, 2-2,5 ujjnyi szalonna, 8 dkg lebbencstészta, 1 kiskanál piros paprika, 1 paradicsom,1 zöldpaprika, 2 pár virsli, só, bors
A vöröshagymát lereszeljük (vagy fokhagymanyomón átnyomjuk). A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A szalonnát pici kockákra vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk, a tepertőt kiszedjük. A zsírjára rátesszük a lebbencstésztát, megpirítjuk, majd a vöröshagymát is beletesszük. Kicsit átforgatjuk, félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, és felengedjük vízzel. Visszatesszük a tűzre, dobunk bele sót, ételízesítőt, friss paprikát, paradicsomot, beletesszük a tepertőt a krumlikockákat és a karikára vágott virslit. Készre fűzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése