Már évek óta elkészítem Nagypéntekre rendszeresen a sárga túrót, de mindig kifejezetten sósan.
Snidlinggel is próbálkoztam, idén medvehagymával csináltam.
MEDVEHAGYMÁS SÁRGATÚRÓ
7 deci tej, 7 tojás, só ízlés szerint, 1 csokor medvehagyma
A tejet felforraltam, belekevertem az elözöleg kicsit felvert tojásokat. A tojásokkal együtt tettem bele a sót és az apróra vágott medvehagymát. Kevergetve addig föztem, amíg szilárd nem lett. Utána egy vászon szalvétán keresztül lecsöpögtettem.
Szia!
VálaszTörlésÉs snidlinggel milyen lett?
Szia!
VálaszTörlésNagyon finom, pikáns. Szerintem a snidling kicsit gyengébb mint a medvehagyma.
Szia! Nálunk is családi hagyomány, de édesen, én úgy szeretem. És mi húsvétkor esszük, a sós sonka mellé.
VálaszTörlésSzia Duende!
VálaszTörlésMajd már egyszer én is kipróbálom édesen a sonka mellé, biztosan finom, az édes kalácsot is szeretjük a sonkához;)
Szia Alchri!
VálaszTörlésUgye? Én is imádom a kalácsot a füstölt sonkához!:)
Duende,
VálaszTörlésigeeen, nagyon finom:) Csak mazsola ne legyen benne:(
Kellemes húsvéti ünnepeket!
Viszont kívánom! :)
VálaszTörlés