Oldalak

2009. március 27., péntek

RÉPAGRATIN


RÉPAGRATIN


12,5 deka kukoricadara, fél kiló sárgarépa, 3 deci zöldségleves, 1,5 deci tej, só, 1 ek. vaj, cukor, bors, 1 deci zsírosabb tejföl, 3 ek. apróra vágott petrezselyem, 10 deka aromásabb sajt pl. Bergkäse reszelve


A tejet a levessel felforralom, beleszórom a darát, kikapcsolom alatta a tüzhelyet és 5 percig kavargatom. Utána lefedve 10 percig dagadni hagyom.


A répát megpucolom és hosszában ketté vágom, egy kis vajon egy serpenyöben sóval, cukorral lefedve sütöm. Kb. 10 percig, amíg majdnem teljesen puha lesz.


A tejfölt és a fele sajtot belekeverem a polentába, sózom, borsozom, majd egy vajjal kikent tüzálló tálba simítom.


Erre pakolom a répákat, megszórom a maradék sajttal és 200 fokon 18-20 percig pirosra sütöm. Petrezselyemmel megszórva tálalom.

alchri: nagyon finom vegetáriánus étel.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik!
    Legszívesebben nem is a téli édeskés, hanem már az új répából készíteném!
    El is teszem a receptet, köszi!

    VálaszTörlés
  2. Napmátka, nagyon szivesen! Igen, akkor talán cukor sem kell hozzá. Eszméletlen finom, jó pikáns sajtot vegyél hozzá!

    VálaszTörlés
  3. Látom jön a nyuszi és már nagyon várod!!!! :)))

    VálaszTörlés