Oldalak
▼
2009. február 20., péntek
SACHER TORTA
SACHER TORTA
15 deka cukor, 15 deka vaj, 20 deka keserücsoki, 3 ek. rum, 1 csipet só, 20 deka liszt, 1 ek. sütöpor, 5 tojássárgája, 5 tojásfehérje, baracklekvár, 15 deka keserücsoki és 2,5 deka vaj a mázhoz
A vajat a cukorral habosra keverni, a csokit a rummal egy forróvizes fürdöben felolvasztani.
A cukormasszához keverni. 1 csipet sót hozzáadni. utána az 5 sárgáját, jól összekeverni.
Most jön bele a sütöporos liszt, simává keverni.
A legvégén az 5 fehérje keményre verve.
Kizsírozott, kilisztezett kerek formába önteni és 175 fokon, 25-30 percig sütni.
Kiborítani, kihülni hagyni. Majd félbevágni és a baracklekvárral megkenni. Összetenni és a tetejét is baracklekvárral megkenni.
Teljesen rászikkadni hagyni, utána a mázzal bekenni.
TEJSZIN HAB IS KELL
VálaszTörlésK.MISI.
tejszin hab is kell hozzá
VálaszTörlés