KARAMELLÁS OSTYASZIVEK/ essen&trinken /Für jeden Tag
20 deka puha vaj, 12,5 deka cukor, 1 cs. van. cukor, 4 tojás, 20 deka liszt, 1 tk. sütöpor, csipet só, olaj a sütéshez, 40 deka porcukor
A vajat a cukorral, a van. cukorral,csipet sóval habosra keverni. A tojásokat egyenként hozzádni, tovább keverni. A lisztet a sütöporral együtt beleszórni, összekeverni.
A gofrisütöt felforrósítani, majd vékonyan kiolajozni.
A kisült gofrikat lehülni hagyni, a sziveket szétválasztani.
A porcukrot egy serpenyöben, közepes lángon aranybarnára olvasztani, majd a sziveket egyenként megforgatni benne.
alchri: nekem elég vastag réteg keletkezett így rajta, ezért nem is volt elég a 40 deka cukor az összes szívre. Legközelebb csak az egyik felét fogom karamellizálni. Vagy megpróbálom szilikonos ecsettel felkenni rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése