10 napos magyarországi tartózkodásom alatt csak egyszer sikerült föznöm, ugyanis anyukám költözése miatt nem voltam használható konyha közelében.
Ez az egy alkalom a balatoni konyhánkban volt, ahol anyukám barátait hívtuk meg vasárnap ebédre. Mion KÓKUSZOS SÜTÖTÖKKRÉMLEVESÉT föztem meg és utána ezt a nagyon finom, jól elöre elkészíthetö sült húst sütöttem meg. A fotó nem éppen profi róla, majd ha egyszer jobbat sikerül fényképeznem, kicserélem:)
THÜRINGENI SERTÉSSZELET
5-6 szelet sertéshús,/ otthon hosszú karajt vettem hozzá, itt tarjából szoktam készíteni/ 4-5 hagyma, olaj, só, bors, 1-2 tk.kakukkfü, 300ml tejszín / habtejszínt használtam/
A szeleteket kb. 3 darabba vágni, a hagymákat karikázni. A húst jó erösen sózni, borsozni, majd egy serpenyöben a forró olajon erösen, mindkét oldalukon megpiritani.
Utána ugyanebben a hagymát megsütni.
Utána ugyanebben a hagymát megsütni.
Egy tüzálló tálba rétegezni, elöször a hús egy részét beletenni, kakukkfüvel megszórni, a hagymával beborítani és kevés tejszínnel leönteni. A maradék húst rátenni, füszerezni, a maradék hagymával beborítani.A végén annyi tejszínt ráönteni, hogy belepje.
24 órán át,lefedve a hütöben állni hagyni!!!!
Utána a hideg sütöbe tolni és fólia nélkül,150 fokon 2 és fél órán át sütni. Krumplipüré vagy rizs passzol hozzá.
A hétvégén elkészítettem...elképesztően finom volt! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésNagyon szivesen, örülök,hogy Neked is ízlett, szerintem is fantasztikusan finom étel!
VálaszTörlésEz volt a mai ebédünk, isteni, volt. A recepted elérhetőségét elküldöm a barátnőimnek, lepjék meg vele ők is családjaikat és arassák le a babérokat! Köszönjük! Ági
VálaszTörlésNagyon örülök,hogy ízlett ;)
VálaszTörlés