Oldalak

2008. szeptember 30., kedd

FÜGÉS PARADICSOMSALÁTA


FÜGÉS PARADICSOMSALÁTA
2 személyre
25 deka paradicsom, 4 füge,1 piros chilipaprika, 1 zöld citrom ,1 narancs , 2 ek. olivaolaj, só, 1 tk. méz, friss vagy szárított menta
A paradicsomokat megmosni és vékony cikkekre vágni. A fügét szintén. A chilit hosszában kettévágni, kimagozni és apró darabokra vágni. A zöld citrom héját lereszelni, a levét a narancs levével együtt az olivaolajjal, sóval, mézzel összekeverni. Mindent óvatosan összekeverni és a mentával megszórva tálalni.


TOMATENSALAT MIT FEIGEN
2 Portionen

250 g Tomaten, 4 Feigen, 1 rote Chilischote, 1 Limette, 1 Orange, 2 El Olivenöl, Salz, 1 Tl Honig, Minze

Tomaten waschen,putzen und in Spalten schneiden. Feigen waschen, halbieren und in dünne Spalten schneiden. Chilischote längs halbieren, entkernen und fein hacken.
Schale von Limette dünn abreiben, Limette und Orange auspressen. Saft mit Olivenöl, Salz und Honig verrühren. Mit Minze abschmecken. Alle Zutaten vorsichtig mischen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése