Zöldspárga tejszínes, gorgonzolás szószban sütve
1 kiló zöldspárga, kb. 8-9 szelet sonka, attól függ hány spárgát pakolunk egybe, 4 deci tejszín, 20 deka gorgonzola vagy márványsajt, 5 deka reszelt sajt, só, bors
A spárgát enyhén sós, forrásban lévö vízben 5 percig blansíroztam, leszürtem. 3-asával egy-egy szelet sonkába tekertem. Egy tüzálló tálba fektettem öket. A tejszínt a gorgonzolával felmelegíettem, kevergettem addig amíg a sajt teljesen fel nem olvadt. Ezt a szószt öntöttem a spárgacsomagokra. Kicsit megszórtam reszeltsajttal és forró sütöben aranybarnára sütöttem. Ha a sonka sós, nem kell külön a szószt sózni. Gnocchival tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése