Oldalak

2008. június 7., szombat

Cukkinis,gombás lasagne





Cukkinis,gombás lasagne

20 db lasagnetésztalap,
a cukkinis töltelékhez: 40 deka cukkini, 1 csokor bazsalikom, 1/4 tk. só, bors,
a gombatöltelékhez: 20 dkg champignon, 1 ek. citromlé, 1 csokor petrezselyem apróra vágva, 1/4 tk. só, bors
Szószhoz: 1/2 l tejszín, 20 dkg reszeltsajt, só, csipet szerecsendió, fehér bors.

A cukkinit nagyon finom szeletekre reszelni, a bazsalikomot apróra vágni, a sóval, borssal összekeverni a zöldeket.

A gombát vékony szeletekre reszelni, a citromlével meglocsolni, a petr. -el és sóval, borssal összekeverni,

A tejszínt egy edényben felmelegíteni, a reszelt sajtot belekeverni, füszerezni és lassú tüzön addig kevergetni, míg a sajt felolvad benne. A lasagne lapokat 4 felé osztani. A szószt harmadolni, az egyik részét a cukkinire önteni, a másikat a gombára, a harmadik részt félretenni.

Most jön a rétegelés, amit nehezebb leírni, mint megcsinálni:)

Egy nagy lapos tüzálló tálba teszed a következö sorrendben a dolgokat:

1. réteg: 3 ek. szósz 2. réteg: elsö lasagne porció 3. réteg: 1/2 cukkini töltelék 4. réteg: második lasagne porció 5. réteg: az egész gombatöltelék 6. réteg: harmadik lasagne porció
7. réteg: maradék cukkinitöltelék 8. réteg: negyedik lasagneporció 9. réteg: maradék szósz 10. réteg: reszelt parmezán

A tetejére kis vaj vagy margarindarabok.

A 220 fokos sütöben, kb. 30 percig sütni. Tipp: Ha elöfözött lasagne tésztából készíted, így, komplett lerakva, nyersen a hütöben fél napig eláll. Ha fözés nélküli lasagnébol csinálod ( én eddig csak olyanból készítettem és nagyon finom lett) akkor a szószba még plusz 2 deci tejet kell tenni és utána elosztani. Ezt a tésztát viszont nemlehet fél nappal elötte lerakni, mert elázik mire megsütöd. Ezt max. fél órával a sütés elött rakhatod le.

Nagyon sokat készítettem már ezt a "vega" lasagnét, nagyon fínom és tulajdonképpen gyorsan is megy, csak bonyodalmas a leírása:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése