Tarka burgonyasaláta
1,5 kiló burgonya, 1 kígyóuborka, 1 hagyma, 1 nagy pritaminpaprika, 1 csokor petrezselyem, ecet, olaj, mustár, só, bors, kis cukor
A krumplit megföztem, majd amikor lehült meghámoztam és szeletekre vágtam. A hagymát kockára vágtam és forró vízzel leöntöttem, pár percig állni hagytam, majd leszürtem. Így enyhébb lesz az íze.
Az uborkát és a paprikát megmostam, magházukat eltávolítottam és apró kockákra vágtam. A petrezselymet szintén felaprítottam.
Mindent egy nagy tálban összekevertem.
Egy kis csavaros üvegbe öntöttem az olajat az ecettel, mustárral, sóval,cukorral ízesítettem, jó összeráztam és leöntöttem ezzel a mártással a salátát. Óvatosan összekevertem és a fogyasztásig a hütöbe tettem. Ajánlatos minimum 1 órával elötte elkészíteni.
alchri: egy doboz konzerv kukorica, pár darab apróra vágott ecetesuborka és piros retek is passzolna bele.
Mindent egy nagy tálban összekevertem.
Egy kis csavaros üvegbe öntöttem az olajat az ecettel, mustárral, sóval,cukorral ízesítettem, jó összeráztam és leöntöttem ezzel a mártással a salátát. Óvatosan összekevertem és a fogyasztásig a hütöbe tettem. Ajánlatos minimum 1 órával elötte elkészíteni.
alchri: egy doboz konzerv kukorica, pár darab apróra vágott ecetesuborka és piros retek is passzolna bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése