Oldalak

2008. június 3., kedd

Málnás tiramisu



Málnás Tiramisu



50 deka cantuccini ( olasz mandulás kétszersült szerüség),2 van. cukor, 5 ek. narancslikör vagy más gyümölcslikör, vagy rum, 50 deka mascarpone, 50 deka sovány krémtúró, 2 ek. cukor, kevés reszelt citromhéj, 50 deka mélyf. málna, 10 deka málna a dekorációhoz, pár deka tört pisztácia



A cantuccinit durvára törni, a málnát felengedni és van. cukorral megszórni.
A cantuccinit az alkohollal meglocsolni és állni hagyni.



A mascarponét a túróval össze keverni, a cukorral, citromhéjjal ízesíteni, a felengedett málnát bele keverni. A megpuhult cantuccinit is hozzá keverni. Bele önteni egy nagyobb formába, a tetejét szépen elsimítani és lehüteni.



A tálalásnál a málnával és a pisztáciával megszórva tálalni.
alchri: fagylaltos kanállal adagoltam. Ha nem kapható cantuccini és sütni sincs kedvetek, akkor szerintem kétszersült is jó bele, nagyobb darabokra vágott mandulával össze keverve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése