Variációk fagyi ostyára
Alap tészta:
25 deka cukor, 1 csipet só, 12,5 deka vaj, 2 tojás, 2,5 deci meleg víz, 25 deka liszt, 1 van. cukor
A vajat felolvasztottam a mikróban és a cukorral, van. cukorral, tojással, csipet sóval simára kevertem. Beleszórtam a lisztet, összekevertem, majd lassan hozzáadtam a vizet. Simára kevertem.
A formát felmelegítettem és megkentem vajjal. 3-4 ek. masszát a közepére öntöttem, lecsuktam, kicsit összenyomtam és kb. 3 percig sütöttem. Még forrón vagy muffinformába nyomkodtam, vagy tölcsért formáltam belöle. Gyorsan kell vele dolgozni, mert nagyon hamar megkeményedik. Viszont nagyon forró amikor kivesszük a sütökéböl.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése