Oldalak

2008. május 20., kedd

Savanyúkáposztás, sonkás quiche



Savanyúkáposztás, sonkás quiche

a tésztához:
25 deka liszt, 12 deka puha vaj, 12 deka krémtúró, 1 tojás, só

A töltelékhez:
30 deka lecsöpögtetett savanyúkáposzta, 2 lila hagyma, 1 piros alma, 5 deka füstöltsonka, kakukkfü, 4 tojás, 1 deci tej, 1 deci tejszín, 10 deka reszeltsajt, szerecsendió, kevés vaj, 1 gerezd fokhagyma

A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát és´folpackba csomagolva a hütöben 1 órát pihentetjük.

A töltelékhez a savanyúkáposztát a vékony karikára vágott hagymával, a csíkokra reszelt almával és a csíkokra vágott sonkával együtt a vajon kicsit deinszteljük, majd a kakukkfüvel, sóval, borssal füszerezzük.

A tésztát kinyújtjuk és egy 28 centi átméröjü kerek, kivajazott, kilisztezett formába terítjük, úgy, hogy pereme legyen.

Beleöntjük a káposztás keveréket.

A tejet a tejszínnel és a tojásokkal egy hosszúkás edényben felverjük, füszerezzük, belenyomjuk a fokhagymát és ráöntjük a töltelékre. Megszórjuk a reszelt sajttal és 170 fokos sütöben, alsó,felsö lángon, kb. 35- 40 percig sütjük. Hülni hagyjuk, majd felvágjuk.

Hozzá snidlinges fokhagymás tejföltt adtam.

Snidlinges,fokhagymás tejföl

2 deci 20%-os tejföl, 1 fokhagymagerezd, 1 zöld citrom, 3 ek. snidling, só, bors

A fokhagymát belenyomjuk a tejfölbe, belereszeljük a citrom héját és belenyomjuk a levét, sóval, borssal füszerezzük, majd beleszórjuk a snidlinget. alchri: nem volt zöld citromom itthon, sárgával csináltam. Isteni finom keverék!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése