Oldalak

2008. május 20., kedd

Csíkos,poharas édesség


Csíkos, poharas édesség

A sötét krémhez:
12 deka keserücsokoládé, 5 deka cukor, 3,5 deci tejszín, 2 deka porcukor
A fehér krémhez:
15 deka fehér csokoládé, 1 lap zselatin, 2,5 deci tejszín, 1 deka cukor
A tetejére:
csokimáz

A sötét krémhez a cukrot egy lábosban víz nélkül karamellizáljuk, majd beleöntünk 1 deci tejszínt, újra felolvasztjuk a cukrot benne és beletördeljük a csokit. Amikor felolvadt, összekeverjük a 2 és fél deci tejszínnel, amit a 2 deka cukorral felvertünk elötte. A poharakat kb. 1/3-ad részig megtöltjük a krémmel, a hütöbe tesszük, hogy megkössön.

A fehér csokit összetördeljük és 1,25 deci felmelegített tejszínben felolvasztjuk. A zselatint egy kevés hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomjuk és a csokihoz keverjük. A maradék tejszínt felverjük és összekeverjük a kihült csokival. Ezt a krémet óvatosan a sötét csokikrémre öntjük, visszatesszük a hütöbe. Amikor ez is megkeményedett, beborítjuk csokoládémázzal és megint lehütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése