Oldalak

2014. november 8., szombat

PAPRIKA KECSKESAJTTAL

Hozzávalók:

2 személyre

2 db. paprika ízlés szerint,sárga,vagy piros,vagy zöld
2 ek.olivaolaj

4 dkg bacon
kb.12 deka kecskesajt /henger alakú,camembert jellegü kecskesajt/
2 tk.méz
frissen örölt bors, kaukkfü

A recept innen származik: http://www.brigitte.de/rezepte/rezepte/paprikaschaelchen-mit-ziegenkaesefuellung

A megmosott paprikákat elfeleztem, kimagoztam,olivaolajjal meglocsoltam,sóztam,majd egy kis tüzálló edénykében 15 percig sütöttem a 200 fokos sütöben.

Közben a bacont csíkokra vágtam és egy serpenyöben kisütöttem.

A kecskesajtot szeleteltem és 2-2 szeletet a megsült paprikába tettem. Meglocsoltam a mézzel,borsoztam,majd 3 percre visszatettem a sütöbe.

A végén a baconnal tálaltam.

Mivel nem volt itthon friss kakukkfüvem,amit az eredeti recept ír hozzá, ez most kimaradt.

Szerintem bármilyen más sajttal is finom lehet,mint pl. camembert,mozarella,vagy akár feta.



2014. október 15., szerda

HOKKAIDO CHUTNEY

HOZZÁVALÓK:


1 ek. vaj, kb. 500 gramm Hokkaido tök, 1,5 deci víz, 4 ek. méz, 1/2 tk. só, 4 ek. fehér balzsamecet

A Hokkaido tököt nem kell meghámozni,így alaposan megmostam,kimagoztam és kockákra vágtam.

A vajon egy lábosban rövid ideig pároltam,majd ráöntöttem a vizet,a mézet, sóztam és eleinte lefedve majd késöbb fedö nélkül föztem.
Amikor megpuhult,hozzáadtam az ecetet,még 5 percig készre föztem.

Lezárt üvegben a hütöben kb.1 hétig áll el. Nagyon finom sajtokhoz,húsokhoz.