Hozzávalók:
2 személyre
2 db. paprika ízlés szerint,sárga,vagy piros,vagy zöld
2 ek.olivaolaj
só
4 dkg bacon
kb.12 deka kecskesajt /henger alakú,camembert jellegü kecskesajt/
2 tk.méz
frissen örölt bors, kaukkfü
A recept innen származik: http://www.brigitte.de/rezepte/rezepte/paprikaschaelchen-mit-ziegenkaesefuellung
A megmosott paprikákat elfeleztem, kimagoztam,olivaolajjal meglocsoltam,sóztam,majd egy kis tüzálló edénykében 15 percig sütöttem a 200 fokos sütöben.
Közben a bacont csíkokra vágtam és egy serpenyöben kisütöttem.
A kecskesajtot szeleteltem és 2-2 szeletet a megsült paprikába tettem. Meglocsoltam a mézzel,borsoztam,majd 3 percre visszatettem a sütöbe.
A végén a baconnal tálaltam.
Mivel nem volt itthon friss kakukkfüvem,amit az eredeti recept ír hozzá, ez most kimaradt.
Szerintem bármilyen más sajttal is finom lehet,mint pl. camembert,mozarella,vagy akár feta.