Oldalak
▼
2011. július 29., péntek
ROPOGÓS JOGHÚRT
Hozzávalók:
40 deka görög joghúrt / 10%-os zsírtartalom/, 8 darab habcsók karika, 1 citrom reszelt héja, 3 ek. citrom vagy narancslikör
A habcsókot egy fagyasztózacskóban összetörtem, majd a citromhéjjal és a likörrel együtt összekevertem a joghúrttal.
Kis tálkákba öntöttem és a mélyhütöben kb. 1 óra hosszát hütöttem, majd kiborítva, gyümölcsökkel tálaltam.
GYERTYATARTÓK
Nemrég láttam egy nagyon jó francia filmet,az egyik német adón, " A kottalapozó" a címe magyarul.
Az utolsó percig izgalmas volt.
A végefelé van benne egy jelenet, egy ízlésesen terített asztalnál ülnek és vacsoráznak.
Nagyon megtetszettek a gyertyatartók és elhatároztam,hogy nekem ilyenek kellenek. Ezeknek a hosszú gyertyáknak / Stabkerzen németül,nem tudom mi a magyar megfelelöje/ sokkal nagyobb fényük van mint a teaégöknek. Közben utánanéztem, "rúdgyertya" a neve magyarul.
Viszont ha beleállítom öket az itthonlévö magas gyertyatartóimba, nem látom a velem szemben ülö személyt...
Ezek teljesen laposak,olyan mintha az asztal lapján égnének a benne lévö gyertyák, mivel van egy széles üveg karimája, az abroszra sem csöpög a viasz.
Az egész városban nem találtam ilyet,de még hasonlót sem. Ez nem vicc. Pedig hatalmas a választék.
Diliböl beadtam a google oldalán és a képek között egyszercsak megláttam végre amit kerestem és láss csodát, az illetö aki árulta, itt lakik Stuttgart külvárosában. Ma reggel hazahoztam öket és nagyon boldog vagyok:))
Az utolsó percig izgalmas volt.
A végefelé van benne egy jelenet, egy ízlésesen terített asztalnál ülnek és vacsoráznak.
Nagyon megtetszettek a gyertyatartók és elhatároztam,hogy nekem ilyenek kellenek. Ezeknek a hosszú gyertyáknak / Stabkerzen németül,nem tudom mi a magyar megfelelöje/ sokkal nagyobb fényük van mint a teaégöknek. Közben utánanéztem, "rúdgyertya" a neve magyarul.
Viszont ha beleállítom öket az itthonlévö magas gyertyatartóimba, nem látom a velem szemben ülö személyt...
Ezek teljesen laposak,olyan mintha az asztal lapján égnének a benne lévö gyertyák, mivel van egy széles üveg karimája, az abroszra sem csöpög a viasz.
Az egész városban nem találtam ilyet,de még hasonlót sem. Ez nem vicc. Pedig hatalmas a választék.
Diliböl beadtam a google oldalán és a képek között egyszercsak megláttam végre amit kerestem és láss csodát, az illetö aki árulta, itt lakik Stuttgart külvárosában. Ma reggel hazahoztam öket és nagyon boldog vagyok:))
2011. július 27., szerda
DÍJAT KAPTAM
Culinaria Ungaria ajándékozott meg ezzel a díjjal, nagyon szépen köszönöm!
Szeretném továbbadni azoknak a bloggertársaimnak, akik még nem kapták meg eddig.
2011. július 24., vasárnap
KRÉMSAJT ASZALT PARADICSOMMAL ÉS OLIVABOGYÓVAL
A sétálóutcánk elején van egy szép delikátesz üzlet, a kirakatában mindig a gusztusosabbnál gusztusosabb kencék kipakolva..
Mivel minden tál mellé odaírják,hogy mivel keverték össze a krémsajtot, nem nehéz lekoppintani;)
Volt itthon egy fél üveg olajos,aszalt paradicsomom, zöldfüszeres olivabogyóm. Vettem hozzá krémsajtot és elkészítettem a vacsoránkat.
Hozzávalók:
40 deka Philadelphia jellegü krémsajt, kb. 10 deka olajban eltett aszalt paradicsom, 10-12 szem zöldfüszeres olivabogyó, pár bazsalikomlevél, só,bors.
A paradicsomot és az olivabogyót nem túl apróra, a bazsalikomleveleket csíkokra vágtam. Villával belekevertem a sajtba,füszereztem.
2011. július 19., kedd
CAMEMBERT KRÉM KÖRTÉVEL,ÚJHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
25 deka camembert sajt, 1 db.körte, 5 szál újhagyma,2-3 ek. snidling, 3-4 ek. tejszín, 2-3 ek. tejföl, só,bors, köménymag, 20ml Williams Körte pálinka
A körtét meghámoztam és kis kockákra vágtam. A camembert szintén apróra vágtam és a robotgépben a tejföllel,tejszínnel, a fele körtekockákkal,füszerekkel, körtepálinkával lepüréztem.
Utána villával hozzákevertem a maradék körtekockákat, a karikákra vágott újhagymát és snidlinget.
Vékony szeletekre vágott franciakenyérrel tálaltam.
2011. július 8., péntek
BORJÚMÁJ BERLINI MÓDRA
A borjúmáj fogalom volt eddig számunkra,ma megvalósult, életemben elöször megvettem és elkészítettem,berlini módra.
Hohentengenben töltöttünk pár napot és az egyik helybéli étterem elött nagy táblára kiírták,hogy "zsenge borjúmáj" szerepel az étlapon.
Gondoltuk megkóstoljuk,mivel még sosem ettük.
Megkérdeztem hogyan készítik. "Barna szósszal" volt a válasz....ezek után inkább Lasagnet rendeltünk és elhatároztuk,ha kapunk a hentesnél borjúmájat, inkább megvesszük és úgy sütjük meg ahogyan szeretnénk. Remekül felszerelt konyhánk volt a bérelt lakásban, a tányér is onnan származik;) A fotóért elnézést kérek, kapkodva készült,mivel rávetettük magunkat a májra;))
Berlini borjúmáj:
Hozzávalók 2 személyre:
30 deka borjúmáj csíkokra vágva, 1 nagy alma, 3 db. vöröshagyma, kevés vaj, só,bors
A hagymát karikákra, az almát vékony cikkekre vágtam. Egy serpenyöben kevés vajon elöször a hagymát kezdtem el dinsztelni, majd rádobtam az almát. Együtt sütöttem, sóztam,borsoztam.
Egyidöben egy másik serpenyöben a csíkokra vágott borjúmájat sütöttem meg kevés vajon kb. 1-2 percig forgatva.
Ráöntöttem a hagymás almára és együtt sütöttem még 1 percig. Sóztam,borsoztam és tálaltam.