Oldalak

2009. november 9., hétfő

NARANCSOS HOKKAIDO TÖKLEVES


Mostanában nem sok idöm jut a fözésre, legalábbis a különlegesebb ételekre. Esténként, anyukámmal hulla fáradtan azért megnézzük a Das perfekte Dinner c. müsort;)
Ott láttam a múlt héten ezt a levest és nagyon megkívántam. Az eredeti receptet ITT találjátok.
Kicsit megnehezítette a dolgot az, hogy a botmixerem már az új lakásban van, de szerencsére a robotgépemet még nem vittem át;)


A leves hozzávalói:

1 és fél kiló Hokkaido tök, 30 deka sárgarépa,3 narancs kifacsart leve, 1 liter zöldségleves, 1 doboz tejszín,só, bors, tökmag

A Hokkaido tököt nem kell meghámozni, csak alaposan megmosni. Tehát a megmosás után félbevágtam, kimagoztam és kisebb kockákra vágtam. A répát meghámoztam, karikákra vágtam. Együtt a tökkel egy lábosban az egy liter levessel kb. 20 percig föztem, majd hagytam teljesen lehülni, mivel a botmixer helyett a robotgépet kellett használnom.
Utána visszaöntöttem a lábosba, hozzáadtam a narancslevet és a tejszínt, felmelegítettem, sóztam, borsoztam és eltérve az eredeti recepttöl, piritott tökmaggal megszórva tálaltam.