tag:blogger.com,1999:blog-5708810951967351687.post1901743034449101691..comments2023-10-10T10:27:18.730+02:00Comments on alchri: NUOC MAM SZÓSZalchrihttp://www.blogger.com/profile/06678835680386214983noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5708810951967351687.post-92192999946571590642010-03-31T20:56:04.539+02:002010-03-31T20:56:04.539+02:00Mama, nem dehogyis, köszönöm, hogy felvilágosított...Mama, nem dehogyis, köszönöm, hogy felvilágosítottál;)<br />Majd nemsokára felteszem a receptet is amihez kellett volna ez a szósz, de mivel nem volt itthon, gondoltam megcsinálom. Véletlenül rögtön a Wikipediara találtam és minden volt itthon hozzá, kivétel a halszósz;)alchrihttps://www.blogger.com/profile/06678835680386214983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5708810951967351687.post-86311085549870659972010-03-31T20:43:33.047+02:002010-03-31T20:43:33.047+02:00Szia, Alchri,
ez a Wikis recept sajnos igen félre...Szia, Alchri,<br /><br />ez a Wikis recept sajnos igen félrevezető:(<br />Hadd mondjam el, miért:<br /><br />A nuoc mam maga A vietnámi halszósz, a konyhájukban alap, ezzel sóznak is. Ezt a vietnámit Európában ritkán kapni, de thai halszósszal jól lehet helyettesíteni, ez a nam pla. A jó nuoc mam csupán halból és sóból készül, önmagában borzasztó, de mással keverve fantasztikus ízeket ad, érdemes kipróbálni, külön már nem érezni az ízét! Lehet, hogy a férjed magában kóstolta? Akkor nem csodálkozom!:)<br /><br />Az egyik leghíresebb vietnámi mártogatós a nuoc cham, de többfajta alapmártás létezik, amibe elengedhetetlenül szükséges a nuoc mam, a halszósz!<br /><br />Az Orienten írtunk róla, ott sok linket megtalálsz, többek közt a Terebess, Chili & Vanília és a Bűvösék is írtak róla.<br />http://orientexpress.freeblog.hu/archives/2008/03/25/Omlett_nuoc_cham-szoszos_salataval/<br /><br />Elnézést, ha hosszúra sikerült, de nem mehettem el szó nélkül mellette:), remélem, nem veszed akadékoskodásnak.Mammahttps://www.blogger.com/profile/06358638692740684543noreply@blogger.com