Oldalak

2010. november 3., szerda

VACSORA MINDENSZENTEK NAPJÁN















Kedves barátokkal vacsoráztunk együtt november elsején.

Elöételnek bruschettát csináltam, életemben elöször egy 3 napos, frissen préselt olivaolajjal meglocsolva, hála aranyos olaszországi magyar barátnömnek;).

Ezt az extra szüz olivaolajat csakis friss salátákra, vagy kenyérre csurgatva ajánlatos fogyasztani, fözni kár vele. Fantasztikus finom. Üzletekben még nem talákoztam vele, barátnöm egyenesen a termelötöl hozta Olaszországból.

Föételnek a kedvenc, bevált Toszkán filétálat készítettem,/ a fotó 2 éves róla/, édességnek pedig a Puding de leche nevü karamelles finomságot tálaltam / friss kép/.


A Milchmädchen cukros sürített tejböl készítettem, amit még otthonról hoztam magammal.

Tegnap Budapesten jártam és kiváncsiságból benéztem a Fény utcai orosz delikátesz boltba, gondoltam kipróbálom az ö cukrozott tejüket is és feltankolok belöle, de sajnos nem jártam sikerrel, pont nem volt egy darab sem. Így legközelebb megint hozom magammal.

Bruschetta:
2 zsemle, 2-3 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 mozarella, só, oregano, bors, olivaolaj
A zsemléket 1,5 centi vastag szeletekre vágtam, kenyérpiritóban megpiritottam, tüzálló tálba tettem. Meglocsoltam az olivaolajjal. A paradicsomot cikkekre vágtam, kimagoztam és a húsát apró kockákra vágtam. A mozarellát lereszeltem, összekevertem a paradicsommal, a szétnyomott fokhagymával, füszereztem, egy csepp olivaolajat öntöttem hozzá és ezzel a masszával megpakoltam a zsemle szeleteket.

3-4 percre forró sütöbe tettem.





















6 megjegyzés:

  1. Nem tudom a nap, az emlékezés okán, vagy a találkozás öröme ihlette a menüt illetve, a terítéket, minden elismerésem nagyon beleadtad magad....és ez így van jól!!
    Gratulálok!!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Dió és / nem vagyok/Mesterszakács, köszönöm szépen!
    Igyekeztem a nap meghitt hangulatához híven teríteni,de önzö is vagyok,azt nézem mindig, hogy én jól érezzem magam az asztalnál;) Most a vendégeim is inkább ott maradtak és nem ültek át a kényelmes fotelbe a vacsora után;)

    VálaszTörlés
  3. Fantasztikus vacsorát készítettél, csodás terítéssel! :)

    VálaszTörlés
  4. Felhölány, köszönöm;) Valóban nagyon kellemes volt.

    VálaszTörlés