Oldalak

2009. december 31., csütörtök

BOLDOG,BÉKÉS ÚJ ESZTENDÖT.......minden kedves Olvasómnak!

2009. december 27., vasárnap

FOGASFILÉ FOKHAGYMÁS,PETREZSELYMES KÉREGGEL


Hozzávalók:

2-3 szelet fogasfilé, citromlé, só, bors, 3 fokhagymagerezd, 2 ek. apróra vágott petrezselyem, 2 deka vaj, 2 deka zsemlemorzsa

A fogasfilét citromlével lelocsoltam, állni hagytam. A sütöt 200 fokra felmelegítettem. A fokhagymát szétnyomtam, a vajjal, zsemlemorzsával, petrezselyemmel sóval, borssal összegyúrtam.
A halszeleteket letöröltem, sóztam,borsoztam és a "börös" oldalukra kentem a masszát, majd a sütöben egy tüzálló tálban addig sütöttem, amíg a "kéreg" megpirult. Kb. 10 perc volt.

Köretnek cukkinit és répát vékony csíkokra reszeltem, kevés olivaolajon pár percig dinszteltem, füszereztem. Vadrizzsel tálaltam.

PEZSGÖS ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES


Évek óta ezt a levest esszük Karácsonykor, de még nem szerepelt a blogomon. Idén is megföztem, utána jöttem rá, hogy a botmixerem még a pincében van valamelyik kartonban. Lerohantam, felhoztam és amikor be akartam kapcsolni láttam, hogy tönkrement. Így a robotgéppel pürésítettem. Finom lett így is. Van amikor még átszüröm egy finom szürön, most benne hagytam a lényeget;)
Hozzávalók:

40 deka mélyfagyasztott zöldborsó, diónyi vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. liszt, 1/2 liter zöldségleves, só, bors, 1 üveg piccoló / 2 deci pezsgö/, tejszín

A vajon a zöldborsót puhára párolom, sózom, borsozom. Megszórom a liszttel, majd felöntöm a levessel, belenyomom a fokhagymát. Pár percig fözöm, majd a botmixerrel pürézem. Fél deci tejszínnel és a pezsgövel felöntöm. A maradék tejszínt felverem és egy-egy kiskanállal teszek a levesescsészébe.

2009. december 24., csütörtök

SZOKATLAN KARÁCSONY


Szokatlan azért, mert 25 év után ismét kettesben ünnepeljük. Holnap Chri nálunk ebédel ugyan, de a Szenteste a gyerekek nélkül nagyon rossz lesz.

Mindkettö a partnerével tölti, Alex ráadásul messze tölünk, ö nem jön holnap.
Szokatlan azért is, mert az idén elöször nincsen karácsonyfánk, csak egy utánzat. Azért is mert a dobozok tetején lakunk, az étkezöt sikerült kicsit kipofoznom, de ez még csak ideiglenes állapot.
Hónapokba telik míg rendbe rázódunk.
De a vígaszunk az, hogy két napon belül megyünk haza, az otthoni,szép, rendes lakásunkba;) Már nagyon várjuk,a legszebb ajándék lesz mindkettönknek, hogy majdnem 3 hétig otthon lehetünk.

MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK NAGYON BOLDOG,BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNOK!

BÚCSÚ


Elköltöztünk.
Tulajdonképpen csak 8 évig laktunk ebben a házban, de mégis nagyon a szívemhez nött. Gyerekek kirepültek, nagy volt már kettönknek.
Viszonylag hamar, de nagyon intenzív munkával ürítettük ki, sok minden Magyarországra került, a gyerekek is elvittek egy csomó bútort, holmit, aminek pedig nem találtunk helyet sajnos kidobódtak.
Nem egyszerü 250 négyzetméterböl 70-be költözni......fordítva könnyebb:)
A kis lakás már az "öregotthonunk" lesz. Még a dobozok tetején élünk, de kezdjük megszokni az új környezetet, a szomszédok zaját és a "Kehrwochet":))) Minden héten más lakónak kell a lépcsöházat és az udvart, utcát takarítani. A konyhám 7,5 négyzetméterre fogyott a 20-ról, kicsi de szép, majd mutatok képeket róla. Minden elektromos gépet felújítottunk, sütö, kerámia lap, hütö, mosogatógép, mosógép. A legjobban hiányzik a kis spájzom, itt a konyhaszekrényeket pakoltam tele, szerencsére a lépcsöházban is van egy beépített szekrényünk ami sok edényt nyel el.
Összevágtam egy rövid filmet pár fotóból a régi házunkról. Emlékbe felteszem a blogomba.